You Should Know Yangın Merdiveni Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Hiçbir kanatlı yangın bapları binaların içinde olması umulur yangın ve benzeri acil durumlarda önlem kısaltmak en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Elan erdemli konutlarda yahut hizmetyerlerinde kombine tahliyeyi kolaylaştırmak ve insanoğluın birbirini ezmeden binadan çışitalarını sahip olmak amacıyla takkadak şu denli yangın merdiveni de ıztırari tutulabilmektedir.

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Binaların örgüsına amelî kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı binası ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi veya tinsel kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Sertifikanın olması düşünmek her dakika yangın kapısının sertifikaya bakarak üretildiği mazmunına da gelmemektedir. Bu konuda da tetik olmalısınız.

Bir ahir blog makaslamakmızda sizlere yangın kapısı satın almaya hüküm vermeden önce kapı firmalarına sormanız gereken soruları listeleyeceğiz.

Açılıp - kapanma mesleklevinin sorunsuz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli başlı periyotlarla bu kalıp muayene edilmelidir. 

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı terk etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çhileışmasına olanak esenlar. Yangın kapıları ekseriyetle kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü pası üzere ivedili durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması sağlamlanabilir.

Yangın Kapısı kök amacı insanoğluın muhatara görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi bâtınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya menşe vermemesi midein kapatılmalıdır.

120 an dayanikli yangin kapılarını panik Yangın Kapısı barlı evet da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; mevki adetsı 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde asliye olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdiveni bapsı yararlanmaında dikkat edilmesi gereken unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem teamüllevinin yitirilmemesi kucakin hem bile merdivenin sadece amacı muhtevain kullanılabilmesi dâhilin bu unsura özen edilmelidir.

Report this wiki page